Sam Holden kreeg geen eerlijke kans

Sam holden, één van de grote smaakmakers van het derde seizoen van The Voice, moest vrijdag de talentenjacht verlaten. De jury gaf hem te weinig punten voor zijn versie van het lied, Love You More, van Racoon.

In de eerste liveshow kreeg de Nieuw-Zeelander al behoorlijk wat kritiek te verwerken. Het publiek was het toen oneens met de jury en hielp hem naar een volgende ronde. Afgelopen vrijdag kreeg Sam weer commentaar. Trijntje Oosterhuis miste het gevoel bij het liedje en Marco Borsato vergeleek ’t met het origineel. Waarom Borsato? Het gaat er toch niet om of “het origineel” beter is, het gaat erom hoe een deelnemer het zingt. Dan mag die best zijn eigen draai eraan geven, dat maakt het juist leuk in plaats van een copycat te zijn.

Buiten spel

Holden was altijd bescheiden en het publiek was nog lang niet klaar met hem. Ik ben ervan overtuigd dat de jury van The Voice hem bewust buiten spel heeft gezet door hem lage punten te geven. Hierdoor kon hij niet door naar de volgende ronde. Eyelar die de minste stemmen van de kijker kreeg, ontsprong de dans.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Niet het einde

Dit hoeft overigens niet het einde te betekenen voor Sam Holden. Door het programma heeft hij behoorlijk wat bekendheid gekregen en als hij het goed aanpakt kan hij zijn carrière in de muziek zeker voortzetten. Ik wens hem in ieder geval veel succes!

1 comments

Plaats een reactie